Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Perhe  ja henkilökunta

 

Perhekodin vanhemmat ovat Liisa ja Tapio Lappalainen. Perhekodin äidillä, Liisalla, on pitkäaikainen kokemus lasten parissa toimimisesta, sillä hän kasvatti omat lapsensa kotona ollen "pullantuoksuinen äiti" ja hoitipa Liisa vielä vieraita lapsia perhepäivähoitajanakin. Ennen perhekotitoimintaa Liisa työskenteli myös yritystoiminnassa.

Perhekodin isä, Tapsa toimi 22 vuotta rikospoliisin tehtävissä. Tuosta vaativasta alasta ja ihmistuntemuksesta on ollut eittämättä kovasti hyötyä perhekotinuorten, usein hieman ”vilperttien” sellaisten, parissa tomimisessa. Tapsalla ei mene sormi suuhun helposti missään tilanteessa.

Molemman perhekotivanhemmat ovat osallistuneet useiden vuosien ajan Ammatillisten perhekotien liiton erinäisiin koulutuksiin. Laadunhallintakoulutus on myös läpikäyty.

Meillä perhekodissa työskentelee perhekodin vanhempien lisäksi perhekodin isän ja äidin omat aikuiset lapset, joten toimintamme on vahvasti kodin- ja perheenomaista.  Perhekodilta löytyy sosiaalialan koulutusta. Perheen oma tytär, Sari, on ollut kasvatustyössä vuosia mukana. Sarilla on takana käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot sosionomi (AMK) opinnoista. Sarilla on myös ylempi korkeakoulututkinto sosiaalityön pääaineesta (YTM) sivuaineinaan kasvatustiede ja sosiaalipsykologia. Sari on saanut perhekotityöhön eri näkökulmaa myös toimiessaan aikanaan lastensuojelun sosiaalityössä reilun parin vuoden ajan.

Liisan ja Tapsan nuorin poika, Lassi on myös mukana perhekodin toiminnassa. Lassi on valmistunut Savonian teknillisestä ammattikorkeakoulusta sähköalan insinööriksi. Lassin taidoista onkin paljon hyötyä perhekodissa teknisissä asioissa ja erityisesti poikien kanssa koneiden parissa toimimisessa. Lassilla on ollut pienestä pitäen harrastuksena kaikenlaiset moottoriajoneuvot. Lassi vie perhekodin poikia mielellään juuri näiden "poikamaisten" harrastusten pariin. Ja onhan Lassilla omakohtaista kokemusta perhekotipoikana elämisestä, sillä Lassi oli 9-vuotias, kun ensimmäinen sijaislapsi tuli taloon. Tämä ”oman elämän oppisopimus -koulutus” onkin hyvä anti Lassin perhekodissa toimimiseen. Sekä Sarilla että Lassilla on myös omia lapsia, joten kasvatusasiat ovat siltäkin osin tuttuja. 

 

Olemme saaneet hyvää ohjausta vaativaan työhömme työnohjaajaltamme, joka työskentelee itsekin haastavien nuorten parissa.